Mačevanje. Intelektualan i prestižan klubski sport sa vekovima dugom tradicijom. Ovaj najtajanstveni od svih sportova je sinonim za plemenitost i finoću. Tradicija, duh i suština mačevanja čine ga nesumnjivo sportom elite. Stalni je pratilac visokog  socijalnog statusa i prosperiteta. Sa pravom se smatra neizbežnim atributom kvalitetnog obrazovanja. Ideja i simbolizam mačevanja postali su neodvojiv deo posebnog soja ljudi, privilegovanih da uživaju u ovom sportu.

 

Mačevaoci. Muškarci i žene. Tri vrste čelika, šest vrsta duela.
 

 U brojkama. Više od 80% učesnika u mačevanju ima natprosečna primanja. Dolaze iz najprofitabilnijih grana naučnog i poslovnog sveta. Vrhunsko obrazovanje i vrhunski ukus. Privlače ih skupe i ekskluzivne stvari. Nekretnine, automobili, satovi, nakit, savremena tehnološka i elektronska dostignuæa. 42% dame, 58% gospoda. Samo 5% zainteresovanih za mačevanje čine osobe mlađe od 18 godina, čak 70% njih su stariji od 25 godina. Mač je surov i nemilosrdan. Traži hladnu glavu i sirovu snagu. Samo oni čistog srca i bez imalo sumnje u sebe imaju ruku dovoljno sigurnu da gospodari njime.

Uvek su u društvu najboljih. Kompanije kao što su Nike, Pepsi, Coca Cola, Fila, Lancia, Mercedes Benz, Tissot redovni su saradnici mačevalačkih klubova i reprezentacija.